Многопрофилна
Ветеринарна Клиника

 

Той породите

Скъпи приятели, днес ще ви разкажем повече за „Той породите“ или защо са "Играчки", но от стъкло. Често в практиката ни се срещаме с тези пациенти, много сладки, но и също толкова крехки, дори повече….
В зряла възраст тези кученца достигат до 4кг, а като малки около 100-150грама. Тяхната костна структура е толкова нежна и фина, че дори " съвсем лека" травма в нашите очи, може да предизвика сериозни последици за здравето им.
Много по-крехки дори от котка, тези кученца нерядко стават жертва на невниманието ни. За тях едно изтъркулване от дивана или изпускане от ръцете на стопанина, може да предизвика травми на главата, счупвания на кости и спешни състояния. Сборичкване с по - едро куче в парка, може да доведе до същите или по - тежки травми.
Ако след инцидента забележите загуба на ориентация, отпадналост, тремор, спазми, затруднено дишане, незабавно посетете ветеринарния си лекар, защото изхода може да бъде фатален.
Травмите на крайниците се характеризират с болка, куцота, животните не използват крачето си и го държат във въздуха, могат да проявят агресия към стопаните си при неволно докосване на крайника или да скимтят.
Задължително изискват преглед от ветеринарен лекар, в най-скоро време.
Винаги бъдете внимателни с тях, защото тези мъничета с огромни сърца, разчитат изцяло на Вас!


Поверителност/Бисквитки

© 2020 Многопрофилна Ветеринарна клиника. All Rights Reserved. Design by IM